Vandaag besteld? Morgen al ophalen     Zelf bezorgdatum kiezen     Direct uit kwekerij geleverd    

Ilex snoeien, hoe doe ik dit?

0

Ilex snoeien

Je kunt jouw Ilex snoeien in alle mogelijke vormen en maten. Tot haag, blok, piramide- of fantasievorm! Wél is het belangrijk om dit op de juiste manier te doen. Díe manier, die gaan we je nu uitleggen!

ilex snoeien

Wanneer snoei ik de ilex?

Jouw Ilex snoeien gebeurt minstens twee keer per jaar. Eind mei/begin juni en eind augustus/begin september heeft de Ilex een snoeibeurt nodig. Bij de eerste snoeibeurt mag iets dieper gesnoeid worden, dus niet enkel de nieuwe scheuten, maar ook een deel van het volgroeide bladerdek. Dit om te verjongen. Bij de tweede beurt is het van belang om enkel oppervlakkig te snoeien, dus alleen het uitgeschoten materiaal. Door tweemaal te snoeien, blijft de plant zich goed vertakken en houd je de snoeivorm mooi strak!

hoe snoei ik de Ilex?
Hoe sn

Kan ik de ilex wel snoeien?

Ja! Ilex verdraagt snoeien zeer goed, maar probeer niet terug te snoeien tot op het kale hout. Probeer altijd wat blad aan de Ilex te laten zitten. Wanneer je de Ilex regelmatig snoeit, stimuleer je de dichte groeivorm. Dit is wel zo wenselijk wanneer je een strakke haag met formele uitstraling wilt creëren. Let op: snoei bij voorkeur nooit op hele warme dagen, hierbij is er kans op brandschade aan het blad!

Hoe Ilex snoeien?

Groeit de ilex snel?

De Ilex Dark Green groeit ongeveer 30 centimeter per jaar. In het eerste jaar zal dat niet meteen het geval zijn, omdat de plant zich eerst moet zetten. Wanneer je tweemaal per jaar snoeit, zal de haagplant zich goed vertakken, wordt de plant steeds voller en blijft de snoeivorm strak. Sinds de buxus ten prooi valt aan de buxusmot, is de Ilex populairder dan ooit. De Ilex lijkt qua uiterlijk veel op Buxus, maar is geen familie! Wil jij ook zo’n prachtplaatje in je tuin? Hieronder een greep uit ons assortiment:

Andere interessante artikels..

Buxus-rups

Schimmelziekten Buxus

Herken de tekens van een buxus ziekte op tijd zodat jij kunt ingrijpen. Wij leggen je uit hoe je kunt...

Is de Ilex Crenata hetzelfde als de Japanse hulst?

Is de Ilex Crenata hetzelfde als de Japanse hulst? In dit artikel leggen we het uit! In dit artikel geven...

Mijn Ilex verkleurt bruin of geel: wat te doen?

Verkleurt jouw Ilex bruin of geel? Hier lees je wat de oorzaken zijn en wat je eraan kunt doen! Verkleurt...