Vandaag besteld? Morgen al ophalen     Zelf bezorgdatum kiezen     Direct uit kwekerij geleverd    

Ilex haag, welke heb ik nodig?

0

Ilex haag

‘Met welke Ilex haag kan ik het beste starten’? Die vraag krijgen we bij Ilexwinkel regelmatig. Begrijpelijk natuurlijk! Want je wilt niet meteen met de grootste struik starten. Maar met welke stuik start je dan?

ilex haag

De ideale starthaag!

De ideale haag is natuurlijk afhankelijk van jouw wensen. Ilexwinkel adviseert in de meeste gevallen een struik vanaf 20-25 centimeter. Bij deze struik zijn de wortels al voldoende ontwikkeld en zijn ze gezond genoeg om een mooie haag te vormen! Hoe groter de Ilex die je aanschaft, hoe sneller de haag volgroeid zal zijn!

Welke Ilex voor haag

Groene vingers?

Ben je veel in de tuin te vinden, heb je échte groene vingers en wil je het groeiproces van de haag goed volgen en waar nodig bijsturen? Dan is onze 20-25 centimeter haag een goede keuze! Maar heb je juist wat minder tijd en wil je een plant die al wat sterker is? Dan raden wij onze 50-55 centimeter aan!

Ilex haag planten
Ilex

Voordelen Ilex haag

Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van de Ilex? Dat vertellen we je graag! De Ilex mag er dan wel uitzien als een buxus, maar heeft totaal geen last van de buxusrups! Daardoor blijft jouw groene haag, ook op de langere termijn, lekker groen. Heb jij dus een haag in jouw tuin, die altijd bruin wordt na de winter of aangevreten wordt door een rups? Stap dan over op een Ilex haag! De Ilex is ook nog eens winterhard én altijd groen! Nieuwsgierig geworden? Op onze website zie je verschillende struiken en je kunt met onze calculator precies uitrekenen wat jij nodig hebt!

Andere interessante artikels..

Buxus-rups

Schimmelziekten Buxus

Herken de tekens van een buxus ziekte op tijd zodat jij kunt ingrijpen. Wij leggen je uit hoe je kunt...

Is de Ilex Crenata hetzelfde als de Japanse hulst?

Is de Ilex Crenata hetzelfde als de Japanse hulst? In dit artikel leggen we het uit! In dit artikel geven...

Mijn Ilex verkleurt bruin of geel: wat te doen?

Verkleurt jouw Ilex bruin of geel? Hier lees je wat de oorzaken zijn en wat je eraan kunt doen! Verkleurt...