Vandaag besteld? Morgen al ophalen     Zelf bezorgdatum kiezen     Direct uit kwekerij geleverd    

Welke grond heb je nodig voor de Ilex Crenata?

0

Welke grond heb je nodig?

Ilex Crenata, hét perfecte alternatief voor de buxus! Maar nu vraag je jezelf vast af: ‘welke grond heeft de Ilex Crenata nodig?’ De wortels van de Ilex zijn fijn, dicht vertakt en zitten oppervlakkig. De structuur van de bovenste grondlaag is daarom van grote invloed! De ideale bodem is humusrijk én goed doorlatend, zodat grond slecht licht vochtig blijft. Het liefst moet de grond een beetje zuur zijn (Ph van ±4,5). Zure grond vind je in onze webshop onder toebehoren!

Grond voor de Ilex Crenata

Voeding voor de Ilex Crenata

Heb je de Ilex Crenata geplant? Dan is het aan te raden om na één jaar voeding bij te geven. Doe dit twee keer per jaar, in begin april en eind juni. Het beste is om de voeding aan de onderkant rondom de plant te strooien. Meststof die op de bladeren blijft liggen, kan namelijk leiden tot verbranding van het blad. Daarom geven wij de voorkeur aan organische (langdurige) meststoffen. Deze hebben een trage en dus langdurige werking, zodat de voeding geleidelijk aan de bodem wordt vrijgegeven. Deze zijn ook beter voor de natuur en zorgen voor een optimaal bodemleven, wat heel belangrijk is voor een jarenlange vaste standplaats van de planten.

Welke grond voor Ilex Crenata

Water geven aan de Ilex Crenata

Ilex Crenata is gevoelig voor concurrentie van planten in de nabije omgeving met betrekking tot water- en voedselopname uit de bodem. Daarom is het belangrijk om de Ilex twee keer per week voldoende water te geven. Dit in plaats van elke dag een beetje. Op die manier kan de bodem tussentijds opdrogen en krijgen de wortels meer lucht. Langdurig en te veel water geven zal echter leiden tot afsterven en verrotting van de wortels en uiteindelijk ook de plant.

De juiste grond voor de Ilex Crenata vind je gemakkelijk in onze webshop:

Andere interessante artikels..

Buxus-rups

Schimmelziekten Buxus

Herken de tekens van een buxus ziekte op tijd zodat jij kunt ingrijpen. Wij leggen je uit hoe je kunt...

Is de Ilex Crenata hetzelfde als de Japanse hulst?

Is de Ilex Crenata hetzelfde als de Japanse hulst? In dit artikel leggen we het uit! In dit artikel geven...

Mijn Ilex verkleurt bruin of geel: wat te doen?

Verkleurt jouw Ilex bruin of geel? Hier lees je wat de oorzaken zijn en wat je eraan kunt doen! Verkleurt...