Vandaag besteld? Morgen al ophalen     Zelf bezorgdatum kiezen     Direct uit kwekerij geleverd    

Wat kost een Ilex plant?

0

Kosten van een Ilex plant

Het alternatief voor de buxus is natuurlijk de Ilex! Dit plantje heeft vrijwel alleen maar voordelen. De plant is winterhard, altijd groen én heeft geen last van schimmelziekten en buxusrups. Dit betekent dus, dat jij altijd een sterke, gezonde, groene plant in jouw tuin hebt staan! Maar wat kost een Ilex plant nou eigenlijk?

Kosten Ilex plant

Kosten Ilex plant en calculator

Op onze website, www.ilexwinkel.nl, vind je een webshop. Hierin staan verschillende pareltjes. Ilex planten in alle vormen én maten. Kies je bijvoorbeeld voor een Ilex bol? Dan heb je hierna de keuze uit verschillende formaten. Ben je op zoek naar een Ilex haag? Dan vind je op de website een unieke calculator. Onder het kopje ‘bereken je haag’ kun je precies uitrekenen hoeveel Ilex planten jij nodig hebt en wat de prijs hiervoor gaat zijn!

Ilex plant kosten

Kosten onderhoud Ilex

Het is aan te raden om één jaar na het planten voor jouw Ilex, voeding te geven. Dit kun je twee keer per jaar doen. Eén keer in begin april en één keer in eind juni. Het beste is om de voeding aan de onderkant rondom de plant te strooien. Meststof die op de bladeren blijft liggen kan namelijk leiden tot verbranding van het blad. Wij geven de voorkeur aan organische meststoffen aangezien deze een trage en dus langdurige werking hebben, zodat de voeding geleidelijk aan de bodem wordt vrijgegeven. Deze zijn ook beter voor de natuur en zorgen voor een optimaal bodemleven, wat heel belangrijk is voor een jarenlange vaste standplaats van planten.

Wil jij zelf ook zo’n groen pareltje in je tuin? Dat kan! Bekijk ons ruime assortiment aan Ilex via onze website! Hier alvast een klein sneak peak:

Andere interessante artikels..

Buxus-rups

Schimmelziekten Buxus

Herken de tekens van een buxus ziekte op tijd zodat jij kunt ingrijpen. Wij leggen je uit hoe je kunt...

Is de Ilex Crenata hetzelfde als de Japanse hulst?

Is de Ilex Crenata hetzelfde als de Japanse hulst? In dit artikel leggen we het uit! In dit artikel geven...

Mijn Ilex verkleurt bruin of geel: wat te doen?

Verkleurt jouw Ilex bruin of geel? Hier lees je wat de oorzaken zijn en wat je eraan kunt doen! Verkleurt...