Vandaag besteld? Morgen al ophalen     Zelf bezorgdatum kiezen     Direct uit kwekerij geleverd    

Buxus vervanger

0

Ben jij op zoek naar een vervanger voor jouw buxus?

Misschien heeft jouw huidige haag vaak last van buxusmot of buxusschimmel en ben je daarom op zoek naar een alternatief? Jarenlang werd gedacht dat de buxus een onverwoestbare haagplant was. Nu blijkt dit niet het geval en wordt de vraag naar een buxus vervanger steeds groter. Je wilt natuurlijk wel dat jouw nieuwe haag net zo goed in de schaduw groeit én niet vatbaar is voor ziektes. Dan hebben wij de oplossing voor jou, namelijk: de Ilex!

buxus vervanger

Ilex Crenata

De Ilex Crenata wordt overal aangeraden als het perfecte alternatief voor de buxus. Dit omdat het lijkt alsof de Ilex familie is van de buxus, doordat deze er precies hetzelfde uitziet. Maar vooral omdat de buxusmot niet in deze plant voorkomt! Gedurende de winter blijft de Ilex groen en zorgt deze voor uitstekende beschutting.

vervanger voor buxus

Onderhoud Ilex

De Ilex groeit niet snel en heeft ook niet veel onderhoud nodig. 1 tot 2 keer per jaar snoeien is genoeg! Ilex houdt van een goed doorlatende, iets wat vochtige bodem en heeft graag een voedselrijke grond. In tegenstelling tot de buxus houden zij niet van kalk.

Wil jij zelf ook een onverwoestbare plant in jouw tuin? Dat kan! Bekijk ons ruime assortiment aan Ilex via onze website! Hier alvast een kleine sneak peek:

Andere interessante artikels..

Buxus-rups

Schimmelziekten Buxus

Herken de tekens van een buxus ziekte op tijd zodat jij kunt ingrijpen. Wij leggen je uit hoe je kunt...

Is de Ilex Crenata hetzelfde als de Japanse hulst?

Is de Ilex Crenata hetzelfde als de Japanse hulst? In dit artikel leggen we het uit! In dit artikel geven...

Mijn Ilex verkleurt bruin of geel: wat te doen?

Verkleurt jouw Ilex bruin of geel? Hier lees je wat de oorzaken zijn en wat je eraan kunt doen! Verkleurt...