Vandaag besteld? Morgen al ophalen     Zelf bezorgdatum kiezen     Direct uit kwekerij geleverd    

Ilex: het alternatief voor de buxus

0

Ben jij op zoek naar een alternatief voor de buxus?

Stop met verder zoeken! Wij geloven al jaren in de Ilex Crenata als perfect alternatief voor de buxus. Met zijn fraaie, groenblijvende bladeren creëer je dezelfde sfeer in je tuin als je gewend bent van de buxus.

De buxus stond natuurlijk lang bekend om zijn onverwoestbaarheid. De laatste tijd is duidelijk geworden dat dit niet meer het geval is. Daarom laten we je graag kennismaken met het alternatief voor de buxus: de Ilex.

buxus vervanger

Ilex Crenata als alternatief

De Ilex Crenata is het gezonde en 100% duurzame alternatief voor de buxus. De Ilex ziet eruit als een buxus, maar heeft geen last van vervelende schimmels of de welbekende buxusmot. De Ilex is, net als de buxus, winterhard en wintergroen. Je kunt dus het hele jaar genieten van een gezonde, groene tuin. Onze Ilex is kerngezond, vanwege deze sterke gezondheid zijn (chemische) bestrijdingsmiddelen overbodig. Dat maakt de plant duurzaam.

vervanger voor buxus

Snoeien

Gebruik je creativiteit! De Ilex Crenata kun je bijvoorbeeld gebruiken als lage of hoge haag, maar denk ook eens aan een vorm. De Ilex is te snoeien in blok-, bol-, piramide- en fantasievormen. Dit was je misschien al van de buxus gewend. Nu kun je dit toepassen bij het alternatief voor de buxus: de Ilex.

Verzorgen

Je nieuwe Ilex in een goede bodem planten is erg belangrijk. Het geeft de plant een echte kickstart! In onze webshop kun je de juiste meststof voor jouw nieuwe Ilex vinden. Zorg ervoor dat je na één jaar voeding bijgeeft. Hierna herhaal je dit twee keer per jaar: begin april en eind juni. De Ilex Crenata houdt van de zon, maar doet het ook goed in de halfschaduw. Tot slot: geef de planten twee keer per week water. Dan kun je optimaal genieten van jouw alternatief voor de buxus.

Wil jij zelf ook een onverwoestbare plant in jouw tuin? Dat kan! Bekijk ons ruime assortiment aan Ilex via onze website! Hier alvast een kleine sneak peek:

Vorig artikelVolgend artikel

Andere interessante artikels..

Buxus-rups

Schimmelziekten Buxus

Herken de tekens van een buxus ziekte op tijd zodat jij kunt ingrijpen. Wij leggen je uit hoe je kunt...

Is de Ilex Crenata hetzelfde als de Japanse hulst?

Is de Ilex Crenata hetzelfde als de Japanse hulst? In dit artikel leggen we het uit! In dit artikel geven...

Mijn Ilex verkleurt bruin of geel: wat te doen?

Verkleurt jouw Ilex bruin of geel? Hier lees je wat de oorzaken zijn en wat je eraan kunt doen! Verkleurt...