Vandaag besteld? Morgen al ophalen     Zelf bezorgdatum kiezen     Direct uit kwekerij geleverd    

Is de Ilex Crenata hetzelfde als de Japanse hulst?

0

Is de Ilex Crenata hetzelfde als de Japanse hulst? In dit artikel leggen we het uit!

In dit artikel geven we je antwoord op de vraag: “Is de Ilex Crenata hetzelfde als de Japanse hulst?”
‘Ilex Crenata’ is een andere benaming voor de Japanse hulst. De Ilex Crenata, oftewel Japanse hulst is een wintergroene haagplant met kleine bladeren. Dit sterke plantje is zeer geschikt voor het maken van hagen tussen de 1 en 2,5 meter hoog. De Ilex Crenata groeit hoog en smal, perfect voor een subtiele haag. De Ilex Crenata heeft Aziatische ‘roots’ en wordt ook wel Japanse Hulst genoemd.

Japanse hulst (Ilex Crenata) vs. ‘gewone’ hulst

De Ilex Crenata ‘Dark Green’ (Japanse Hulst) is familie van de ‘gewone’ hulst. Deze gewone hulst kent iedereen wel: het is de plant met de stekelige groene bladeren en rode bessen. Doet je denken aan Kerst, toch? Het is dan wel familie, gek genoeg lijkt de Japanse hulst (Ilex Crenata) hier totaal niet op.

Japanse hulst (Ilex Crenata) vs. Buxus

Waar de Japanse hulst wél op lijkt, is de Buxus. Vaak wordt dan ook gedacht dat de Ilex Crenata en Buxus familie van elkaar zijn. Toch is dit niet zo. De Japanse hulst, oftewel Ilex Crenata wordt de laatste jaren vaak als buxusvervanger gebruikt. De buxushaag is de laatste tijd enorm gedaald in populariteit vanwege de buxusziekte en -mot. De Japanse hulst heeft gelukkig geen last van dit probleem. Daarom zijn de afgelopen tijd flink wat buxushagen vervangen door de Ilex Crenata (Japanse hulst).

Jouw Japanse hulst snoeien en laten groeien

Inmiddels weten we dat de Ilex Crenata hetzelfde is als de Japanse hulst. Nu is het tijd om het over de verzorging te hebben! De Ilex Crenata (Japanse hulst) groeit mooi compact, met groeischeuten tot wel 20 centimeter per jaar. De Ilexhaag kan het best gesnoeid worden in juni en september. Het nieuwe blad is frisgroen en verkleurt later naar de herkenbare donkergroene kleur. Je kunt de Japanse hulst snoeien in verschillende hoogtes en in diverse vormen. Wat je maar wilt! Zorg ervoor dat je de Ilex Crenata (Japanse hulst) in wat zurige grond zet. Wil je meer weten over het aanplanten en verzorgen van jouw Japanse hulst? Lees dan hier verder!

De Ilex Crenata, oftewel Japanse hulst

Andere interessante artikels..

Buxus-rups

Schimmelziekten Buxus

Herken de tekens van een buxus ziekte op tijd zodat jij kunt ingrijpen. Wij leggen je uit hoe je kunt...

Mijn Ilex verkleurt bruin of geel: wat te doen?

Verkleurt jouw Ilex bruin of geel? Hier lees je wat de oorzaken zijn en wat je eraan kunt doen! Verkleurt...

De potmaten van onze Ilex

Hier vind je een handig overzicht van de potmaten van onze Ilex planten! Onze Ilex is te bestellen in alle...