Vandaag besteld? Morgen al ophalen     Zelf bezorgdatum kiezen     Direct uit kwekerij geleverd    

De perfecte haag in je voortuin

Een lage haag is de perfecte manier om je voortuin af te bakenen. Wanneer je een haag voortuin maakt met Ilex planten haal je niet alleen extreem sterke planten in huis, maar creëer je ook een winterharde, onderhoudsvriendelijke haag.

Een lage smalle haag met Ilex Crenata Dark Green

De Ilex Crenata Dark Green is de ideale plant voor een smalle lage haag. De lage haagplanten zijn compact, bestand tegen schimmels en ziekten, ze zijn makkelijk om te planten en zijn winterhard en wintergroen. Dit houdt in dat de lage Ilex haag lang meegaat, onderhoudsvriendelijk is, bijna overal geplaatst kan worden en heel het jaar door groen blijft. Wij leggen alles uit wat je moet weten over het kopen en aanplanten van een Ilex haag voortuin!

Voorbereidingen voor een lage haag met Ilex Planten

Met de juiste voorbereiding plaats je in een handomdraai een lage Ilex heg voortuin. Allereerst bepaal je waar je groene haag voortuin moet komen te staan. Het voordeel van de Ilex is dat hij het vrijwel overal goed doet. In de zon, half-schaduw en zelfs op een schaduwplaats. Wanneer de locatie bepaald is kan je aan de slag met het opmeten van de lengte van de haag voortuin.

Vervolgens bepaal je hoe veel lage haagplanten je nodig hebt. Dit kan je gemakkelijk berekenen met onze Ilex haagcalculator. Je selecteert welke afmeting Ilex je wilt voor je lage haag en de afstand van je haag voortuin. De calculator doet de rest!

lage haag met illex planten

Naast de juiste hoeveelheid planten is het ook erg belangrijk om de juiste grond en mest te bestellen. Een Ilex haag heeft namelijk zure grond nodig om goed vast te kunnen wortelen en zich goed te ontwikkelen. De hoeveelheid zure grond kan je ook gemakkelijk laten berekenen met behulp van de Ilex calculator. Zo kan je direct samen met de Ilex lage haagplanten de juiste grondsoort bestellen.

Na het eerste jaar in de grond adviseren wij om de Ilex te bemesten met onze speciaal ontwikkelde Ilex meststof. De voordelen daarvan lees je hier terug.

Hoe plaats je een lage haag met Ilex planten

Wanneer je onze planten in huis hebt kan je aan de slag met het aanplanten van je lage haag. Lijn de omgeving uit en graaf een gleuf waar de planten komen te staan. Zorg ervoor dat de omgeving onkruidvrij is en vul de gleuf met twee delen zure grond en één deel bemeste tuinaarde. Plaats de lage haagplanten op de juiste afstand van elkaar in de gevulde gleuf en zorg dat de kluit bedekt is met het aarde mengsel. Druk de aarde lichtjes aan en geef de lage haag voldoende water. Om je op weg te helpen hebben we een video toegevoegd over hoe je de Ilex haag het beste kunt planten.

In het voorjaar kan je aan de slag met het snoeien van je lage haag. Dit stimuleert nieuwe vertakkingen wat uiteindelijk zorgt voor een mooie volle haag. Tijdens de winter geniet je ook van het mooie uitzicht van je groene haag voortuin, de Ilex Crenata Dark Green is namelijk winterhard en wintergroen.

Ilex kopen voor lage haagjes bij Ilexwinkel

Ilexwinkel is de perfecte webshop om jou te voorzien van lage haagplanten voor je haag voortuin. Dankzij jaren kennis en ervaring kunnen we jou voorzien van de beste Ilex Crenata Dark Green voor je haag voortuin. Je kunt de lage haagplanten veilig en gemakkelijk via onze website bestellen en de gewenste leverdatum uitkiezen. De Ilex planten voor je smalle lage haag worden direct uit de kwekerij geleverd tot aan je voordeur. Verser dan dat krijg je ze niet. Wij werken namelijk samen met een transporteur die zich specialiseert in het vervoer van levende producten.

Wanner je nog wat informatie nodig hebt over het plaatsen of aanplanten van de lage haagplanten kan je met ons bellen, mailen of chatten. Het klantenservice team zal jou voorzien van persoonlijk en kundig advies op maat.