Vandaag besteld? Morgen al ophalen     Zelf bezorgdatum kiezen     Direct uit kwekerij geleverd    

De juiste Ilex grond

Alles over de juiste Ilex grondsoorten 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Vooral bij een plant zoals de Ilex Crenata is het erg belangrijk om de juiste informatie te verzamelen voordat je aan de slag gaat met planten. De juiste grondsoort speelt hierbij een grote rol. Hieronder leggen we per alinea haarfijn uit welk Ilex grond je nodig hebt en waarom de keuze hiervan belangrijk is. 

Zuurminnende grond voor Ilex Plant 

Bij Ilexwinkel benutten wij onze expertise om producten aan ons assortiment toe te voegen die ten goede komen van de groei van de Ilex Crenata. We willen immers dat jij nog lang plezier ervaart van je planten. Zodoende adviseren wij om een Ilex Crenata te planten in zuurminnende potgrond van Pokon of Pindstrup. De zure potgrond voorziet de Ilex plant van de juiste omgeving en mineralen zodat hij goed in je tuin groeit en gezond blijf. 

Grond voor zuurminnende planten kopen bij Ilexwinkel 

Bestel via onze webshop zuurminnende grond voor je Ilex Crenata. De Pokon en Pindstrup zakken zijn perfect geschikt als Japanse Hulst grondsoort. Zo weet je zeker dat je de juiste start biedt voor je Japanse hulst wanneer je deze in je tuin plant. 

Waarom heb ik zure grond nog voor mijn Ilex?

De Pokon en Pindstrup zakken zijn gevuld met zuurminnende grond. Deze zure potgrond zorgt ervoor dat de Ilex kan groeien en de wortels zich verder kunnen ontwikkelen om stevig in de grond te staan en voldoende voedingsstoffen op te nemen. Wanneer er geen grond voor zuurminnende planten gebruikt wordt kunnen de wortels zich niet voldoende ontwikkelen. Als gevolg vindt er geen verdere wortelvorming plaats. De Ilex wordt dan vatbaarder voor ziektes, bladeren vallen uit en de kans is groot dat je de plant gemakkelijk uit de grond trekt. Dit is eenvoudig te voorkomen door zuurminnende potgrond van Pokon of Pindstrup te gebruiken wanneer je Ilex plaatst in de tuin. 

De voordelen van Pokon & Pindstrup

Ondanks de brede keuze aan grond voor zuurminnende planten hebben wij specifiek Pokon en Pindstrup geselecteerd om aan ons assortiment toe te voegen. Deze twee zure grondsoorten zijn specifiek geselecteerd vanwege de juiste combinatie tussen tuinturf, grondstoffen en meststoffen. De samenstelling van de Japanse Hulst grondsoort waarborgt dat de Ilex planten de juiste pH balans hebben om zich goed te kunnen ontwikkelen in hun nieuwe omgeving. Daarnaast zijn Pokon en Pindstrup vertrouwde merken waarmee wij als kwekerij graag mee samenwerken. Wij raden immers alleen het beste aan voor onze klanten.

Qua samenstelling verschillen beide merken weinig. Het verschil zit hem vooral in de hoeveelheid per zak. De zak Pokon bevat 30 Liter en is goed om 2,5 tot 3 meter te beplanten. De Pindstrup zak bevat 300 Liter en is voldoende voor 20 strekkende meter. Dit is erg voordelig als je grote hoeveelheden Ilex moet planten. 

Het voordeel van Pindstrup en Pokon bestellen bij Ilexwinkel is dat je bij ons in de webshop precies kan laten berekenen hoe veel zuurminnende grond je nodig hebt voor de planten die je in je tuin hebt staan of voor de planten die je bij Ilexwinkel wil bestellen. Dit kan gemakkelijk met behulp van de Ilex calculator van Ilexwinkel. Na de berekeningen kan je de benodigde hoeveelheid uitrekenen en toevoegen aan je bestelling. Zo wordt alles wat je nodig hebt om je Ilex te planten direct aan je deur geleverd; zorgenvrij en  zonder gesjouw.

Pokon of Pindstrup kopen bij Ilexwinkel

Het valt niet te betwisten dat Pokon en Pindstrup de perfecte Ilex grondsoort is en een geweldige basis biedt om de Ilex Crenata in jouw tuin te plaatsen. Neem een kijkje in de webshop en reken uit met behulp van de Ilex calculator uit hoe veel zuurminnende potgrond jij nodig hebt om je Ilex te planten. Hierbij kan je kiezen uit zakken Pokon voor kleinere tuin projecten of de 300L zak Pindstrup voor het zware werk. Voeg de zakken zure potgrond toe aan je bestelling, zo kan jij binnen enkele dagen aan de slag om je Ilex Crenata te planten.

Het is ook erg belangrijk dat je Ilex in combinatie met de juiste zure potgrond de juiste meststof krijgt. Klik hier om alles te lezen over de juiste manier om je Ilex Crenata te bemesten. Gewapend met deze kennis ben jij straks perfect in staat om je Ilex Crenata op de juiste manier te verzorgen.

De perfecte mest

Naast de juiste grond is het ook erg belangrijk dat je Ilex de juiste mest krijgt. Om verder te lezen over alle in’s en out’s van Ilex mest klik hier. Zo heb jij straks alle kennis in huis om een prof te worden in het verzorgen van je Ilex planten. 

Onze bemesting tips