Vandaag besteld? Morgen al ophalen     Zelf bezorgdatum kiezen     Direct uit kwekerij geleverd    

Ilex bemesten, hoe zit dat?

Alles wat je moet weten over een Ilex bemesten

Wanneer je net een Ilex koopt of plant wil je natuurlijk zorgen dat je de juiste mest gebruikt voor je Ilex planten zodat ze goed groeien, sterk en gezond blijven. Met alle informatie en meningen die tegenwoordig op het internet te vinden zijn is het lastig om te bepalen welke meststof voor Ilex planten het beste is. Hieronder volgen alle tips zodat jij straks precies weet hoe jij jouw Ilex moet bemesten en welke Ilex meststof je daarvoor nodig hebt. 

Mesten met Ilex meststof van Ilexwinkel

Bij Ilexwinkel werken wij aan een kwalitatief hoog en uitgebreid assortiment waarbij de groei en de ontwikkeling van de Ilex Crenata Dark Green centraal staat. Zodoende hebben wij in samenwerking met een lokale Ilex Crenata kwekerij mest voor Ilex Crenata planten ontwikkeld. De op maat gemaakte mest bevat alles wat je Ilex nodig heeft voor een optimale bladkleur, optimale groei en voldoende weerstand tegen ziektes en plagen. 

Mest voor Ilex Crenata kopen

Bestel onze Ilex meststof als losse bestelling of als onderdeel van je Ilex plantbestelling. Op deze manier ben jij optimaal uitgestald met de juiste producten om te zorgen dat je Ilex Crenata Dark Green de juiste voedingsstoffen krijgt om goed te groeien in je tuin.

Waarom heb je Ilex meststof nodig? & Hoe gebruik je mest voor Ilex?

Onze mest van Ilexwinkel is een NPK-meststof (natrium, fosfaat kalium) die speciaal is samengesteld voor de Ilex Crenata Dark Green. De unieke samenstelling tussen stikstof, fosfor, kalium en magnesium zorgt ervoor dat de planten de juiste verhoudingen van voedingsstoffen ontvangen om te groeien. Dit zorgt voor mooie volle planten, die gezonde groene bladeren ontwikkelen en bestand zijn tegen ziektes. Een Ilex bemesten verlengt daarnaast ook de levensduur van de plant. Wanneer je je Ilex niet bemest loop je het risico op verkleuringen in het blad, schade aan de wortels en wordt de kans op ziektes hoger.

Je kunt de Ilex meststof het beste gebruiken wanneer je de Ilex reeds geplant hebt. Daarna kan je de Ilex twee keer per jaar bemesten tijdens de groeifases van de plant. In april/ juni en juli/september. Om je Ilex plant te bemesten strooi je de mest rond de kluit en voeg je een beetje water toe.

De voordelen van Ilexwinkel meststof 

De Ilex meststof van Ilexwinkel zet zich apart door zijn unieke samenstelling en productie. Veel mestsoorten zijn ontwikkeld voor een hele reeks planten en richten zich niet op de voedingsbehoeften van één soort. Ondanks dat deze mestsoorten voor een deel zullen werken zal de Ilex vaak tekortschieten en onvoldoende voeding ontvangen waardoor er bijvoorbeeld verkleuringen kunnen ontstaan. Bij de Ilexwinkel mest zal dit niet voorvallen omdat de mest specifiek ontwikkeld is voor de Ilex Crenata. 

Daarnaast wordt onze mest in Nederland en geproduceerd. De lokale productie van Ilex meststof in kleine batches waarborgt de duurzaamheid en kwaliteit van de Ilexwinkel meststof. De meststof is niet giftig voor huisdieren in kleine hoeveelheden. Bij twijfel raden wij wel aan om altijd een dierenarts te raadplegen. 

Onze mest voor Ilex planten is een combinatie van een organische en kunstmeststof. Het voordeel van de combinatie is dat de kunstmest snel werkt om de voedingstekorten van de planten snel aan te vullen. Het organische component van de meststof werkt langer door waardoor de mest langere tijd effectief is. Met de specifieke balans tussen stikstof, fosfor, magnesium en kalium zorgt de mest in combinatie met de juiste grond en vochthuishouding voor de optimale groei en bladkleur van de Ilex.

Dit wordt er gezegd over onze meststof

Vanwege alle keuzes voor mest was ik ten einde raad welke meststof voor Ilex planten de juiste keuze zou zijn, gelukkig ontdekte ik dat Ilexwinkel een eigen meststof verkoopt. Die kon ik gemakkelijk aan mijn bestelling toevoegen. Mijn Ilex planten zijn stralend groen en inmiddels staan ze al een jaar prachtig in mijn tuin

Testimonial Maud
Maud

Na veel verschillende producten getest te hebben kwam ik uit op de mest voor Ilex Crenata van Ilexwinkel. Sindsdien ben ik om! Het werkt als een speer en mijn haag heeft er nog nooit zo robuust en sterk uitgezien.

Testimonial Jelle
Jelle

Een Ilex bemesten doe ik vanaf nu met de Ilexwinkel meststof. Als hovenier heb ik in mijn loopbaan al meerdere goede producten kunnen gebruiken en de meststof van Ilexwinkel hoort daar zeker bij. De planten die ermee bemest worden gaan langer mee, zijn een stuk voller en hebben geen last van ziektes. Ik kan het product alleen maar aanraden als je haag een boost nodig heeft.

Testimonial Robert
Robert

Mest voor Ilex van Ilexwinkel kopen

Nu dat je een ware expert bent geworden op het gebied van je Ilex verzorgen en ook alle voordelen kent van onze Ilex mest kan ook jij gemakkelijk en snel Ilex meststof in onze webshop bestellen. Één bak bevat 3 liter meststof en is goed voor 20 strekkende meter. Zo krijg je goede kwaliteit meststof voor een voordelige prijs. Waar wacht je nog op? Haal een bak en mesten maar!

De perfecte grond

Naast de juiste meststof is het ook erg belangrijk dat je Ilex in de juiste grond staat. Om verder te lezen over alle in’s en out’s van Ilex grond klik hier. Zo heb jij straks alle kennis in huis om een prof te worden in het verzorgen van je Ilex planten. 

Onze grondsoorten