Vandaag besteld? Morgen al ophalen     Zelf bezorgdatum kiezen     Direct uit kwekerij geleverd    

ILEX Lenteweken
15% KORTING

Het alternatief voor de buxus

RECHT UIT DE KWEKERIJ
BESTE KWALITEIT
WINTERHARD EN WINTERGROEN
DIRECT THUISBEZORGD

Wat zijn de bezorgkosten per bestelling?

Wij hanteren per bestelling een vaste prijs van €49,95 bezorgkosten.
Voor verzending naar België hanteren wij een tarief van €67,50.

Wanneer u niet thuis bent of thuis kunt zijn om uw bestelling in ontvangst te nemen zal de transporteur de bestelling netjes bij u afzetten.

In welke grond groeit mijn Ilex het beste?

Een Ilex groeit het beste in een goed doorlatende grond met een PH-waarde van ongeveer 4,5. De Ilex vindt het fijn als je hem plant in een bed van tuinturf. Tuinturf kun je vinden in onze webshop onder toebehoren.

Zijn de maten op de website inclusief of exclusief de pot?

De maten op de website zijn inclusief de pot.

Welke maat haagplant heb ik nodig voor een haag?

Dit is afhankelijk van jouw eigen wensen. Ilexwinkel adviseert een haagplant vanaf 20-25 cm. Bij deze haagplant zijn de wortels al voldoende ontwikkeld en zijn ze gezond genoeg om een mooie haag te vormen. Hoe groter de Ilex die je aanschaft, hoe sneller de haag mooi volgroeid zal zijn.

Wanneer kan ik mijn Ilex het beste planten?

De beste planttijd voor de Ilex is, afhankelijk van de weersomstandigheden, vanaf eind september tot halverwege mei. Bij vorst ligt de aanplant stil.

Hoe snel groeit mijn Ilex?

De Ilex groeit ongeveer 30 cm per jaar. Het wintergroene blad van de Ilex is ovaal en loopt heldergroen uit. Het blad kleurt al snel na het uitlopen donkergroen.

Wanneer moet ik mijn Ilex snoeien?

Je kunt de Ilex het best snoeien tussen april en oktober.

Moet ik het jute zakje (kluitdoek) van de kluit verwijderen voor het planten?

Dit is niet noodzakelijk, maar snijd wel altijd de knoop bovenop de kluit even door, die is wat dikker en zal wat minder snel verteren. De pot dien je wel van de plant te verwijderen voor je hem in de grond plaatst.

Wanneer en hoe vaak moet ik mijn Ilex bemesten?

Wij raden aan om de Ilex 2 keer per jaar te bemesten. Dit doe je met een meststof voor snelgroeiende, groenblijvende hagen. Na de snoei worden alle voedingsstoffen ruim opgenomen, dus dit is een mooi moment om te bemesten.

Heeft de Ilex veel water nodig?

De Ilex heeft niet veel water nodig. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar de Ilex kan niet tegen te veel water. Het is beter om 2 keer per week water te geven, dan iedere dag een beetje. Zo kan de bodem tussentijds opdrogen en kunnen de wortels ademen.

Heeft Ilex ook last van Buxusmot of schimmel?

Nee, Ilex heeft hier geen last van. Dit is vanuit de praktijk en vanuit onderzoeken gebleken. De Ilex lijkt qua uiterlijk veel op Buxus, maar is geen familie.

Hoe worden mijn producten verzonden?

In het bestelproces kun je ervoor kiezen om je bestelling zelf op te halen óf door onze Planten Bezorgservice bij jou thuis te laten bezorgen. Je kunt zelf je afhaal- of bezorgmoment kiezen. Wanneer je hebt gekozen om je bestelling zelf af te halen, kan dit vaak de volgende dag al. Bezorgen doen we vanaf een bestelwaarde van €50,- en de levertijd is 2 werkdagen.

Wil je meer weten over de verzending van jouw Ilex en toebehoren? Lees hier meer!

Zijn de maten op de website inclusief of exclusief pot?

De maten van onze Ilex planten zijn inclusief pot. Wanneer je je Ilex aanplant, is deze dus iets kleiner, omdat de kluit dan in de grond zit. De planten op Ilexwinkel.nl zijn te bestellen in veel verschillende soorten en maten. Een handig overzicht van alle maten vind je op deze pagina.

Mijn Ilex verkleurt geel of bruin: wat moet ik doen?

De Ilex is een sterke plant. Toch kan er wel eens wat mis gaan. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Misschien kan het water niet goed weg rondom je plant, staat je Ilex niet in goede grond of krijgt de plant niet voldoende verzorging.

Wat je kunt doen aan de verkleuring van jouw Ilex, lees je hier.

LAAT JE ADVISEREN

Mail direct met één van onze medewerkers!

[email protected]