Vandaag besteld? Morgen al ophalen     Zelf bezorgdatum kiezen     Direct uit kwekerij geleverd    

ILEX Lenteweken
15% KORTING

Het alternatief voor de buxus

RECHT UIT DE KWEKERIJ
BESTE KWALITEIT
WINTERHARD EN WINTERGROEN
DIRECT THUISBEZORGD

Hoe plant ik mijn Ilex?

Haal als eerste de pot van de plant, het kluitdoek (juten zakje dat om de grond heen zit) kun je wel laten zitten. De knoop bovenop de kluit is wat dikker en zal hierdoor niet snel verteren. Snijd deze dus wel even door.

Kies een zonnig plekje uit voor jouw Ilex (schaduw kan ook, maar de Ilex houdt van de zon), en maak een gat in de grond. Wring de grond een beetje los en maak een gat met een diepte tot 50 cm.

De diepte van het gat is afhankelijk van de grootte van de kluit van de Ilex. Meng 1/3 deel turf en 1/3 deel universele bodemverbeteraar met de uitgehaalde grond.

Een jaar nadat je de Ilex geplant hebt, is het essentieel om voeding bij te geven. Ilexwinkel raadt aan dit ieder jaar in begin april en eind juni te doen. Twee keer per jaar dus. Je kunt de voeding het beste aan de onderkant rondom de plant te strooien. Meststof die op de bladeren blijft liggen, kan namelijk leiden tot verbranding van het blad.

Ik wil mijn struik snoeien, hoe doe ik dat?

Je kunt de Ilex in alle mogelijke vormen snoeien. Wel is het belangrijk om dit op de juiste manier te doen. Snoeien gebeurt minstens twee keer per jaar.

Bij voorkeur in de vroege zomer en een keer in september of oktober. Door tweemaal te snoeien, blijft de plant zich goed vertakken en de snoeivorm strak. Snoei bij voorkeur nooit op warme dagen.

Wat is de ideale starthaag voor mij?

Ilexwinkel krijgt vaak de vraag; “met welke haag kan ik het beste starten?” Vooral omdat klanten niet meteen met de grootste struik willen starten.

Ben je veel in de tuin te vinden en wil je het groeiproces van de haag goed volgen en waar nodig bijsturen? Dan is onze 20-25 cm haag een goede keuze. Heb je wat minder tijd en wil je een plant die al wat sterker is? Dan raden wij onze 50-55 cm aan.

LAAT JE ADVISEREN

Bel, mail of chat direct met één van onze medewerkers!

[email protected]
013 – 207 30 30