Vandaag besteld? Morgen al ophalen     Zelf bezorgdatum kiezen     Direct uit kwekerij geleverd    

Ilex planten, hét stappenplan!

0

Ilex planten

Jouw Ilex planten, hoe dan? We snappen dat je hierover twijfelt! Daarom leggen we in een easy stappenplan, precies aan je uit, hoe je dit doet. Kind kan de was doen!

Ilex planten

Stappenplan Ilex planten

Stap 1. Haal de pot van de plant, het kluitdoek (juten zakje dat om de grond heen zit) kun je wel laten zitten! De knoop bovenop de kluit is wat dikker en zal hierdoor niet snel verteren. Snijd deze dus wel even door!

Stap 2. Kies voor een zonnig plekje en maak een gat in de grond. In de schaduw kan natuurlijk ook, maar de Ilex houdt van de zon. Het zijn net Nederlanders! 😉

Stap 3. Wring de grond een beetje los en maak een gat met een diepte tot 50 centimeter. De diepte van het gat is afhankelijk van de grootte van de kluit van de Ilex. En hup Ilex planten maar!

Stap 4. Een jaar nadat je de Ilex hebt geplant, is het belangrijk om voeding bij te geven. Ilexwinkel raadt aan dit ieder jaar in begin april en eind juni te doen. Twee keer per jaar dus! Je kunt de voeding het beste aan de onderkant rondom de plant strooien. Meststof die op de bladeren blijft liggen, kan namelijk leiden tot verbranding van het blad. Tip: houd steeds open grond onder de plant (zoals de bomen in de straat) waardoor water en voeding tot bij de wortels kan komen!

Planten van de Ilex

Maar, wanneer plant je de Ilex?

De beste periode voor het aanplanten van de Ilex is van einde september tot medio mei. Potplanten kun je het gehele jaar doorplanten, zolang het niet vriest!

Hulp nodig?

Meer tips of hulp nodig? Neem dan contact met ons op of bekijk de overige tips & tricks! Wil jij ook zo’n prachtplaatje in je tuin? Hieronder een greep uit ons assortiment:

Andere interessante artikels..

Buxus-rups

Schimmelziekten Buxus

Herken de tekens van een buxus ziekte op tijd zodat jij kunt ingrijpen. Wij leggen je uit hoe je kunt...

Is de Ilex Crenata hetzelfde als de Japanse hulst?

Is de Ilex Crenata hetzelfde als de Japanse hulst? In dit artikel leggen we het uit! In dit artikel geven...

Mijn Ilex verkleurt bruin of geel: wat te doen?

Verkleurt jouw Ilex bruin of geel? Hier lees je wat de oorzaken zijn en wat je eraan kunt doen! Verkleurt...