Vandaag besteld? Morgen al ophalen     Zelf bezorgdatum kiezen     Direct uit kwekerij geleverd    

JAPANSE HULST HAAG KOPEN

Blaas nieuw leven in je tuin met een haag van Japanse Hulst ook wel bekend als de Ilex Crenata Dark Green. De Japanse Hulst is onderhoudsvriendelijk, wintergroen, sterk en ideaal om in te zetten als haagplant. Ilexwinkel heeft alles wat je nodig hebt voor het planten en onderhouden van een Japanse Hulst Haag. Neem een kijkje naar ons aanbod van Japanse Hulst haagplanten.

Ilex Crenata Dark Green: de Japanse Hulst haag

Voor een onderhoudsvriendelijke, wintergroene haag is de Japanse Hulst de ideale keuze als haagplant. De Japanse Hulst is onder meer ook bekend onder de naam Ilex Crenata, in het geval van Ilexwinkel verkopen wij de soort Ilex Crenata Dark Green. De plantsoort is ook een populaire buxusvervanger omdat hij bestand is tegen schimmels en plagen zoals de buxusmot. De Japanse Dark Green kan je herkennen aan zijn kleine donkergroene blaadjes en lijkt als twee druppels water op een buxus. 

De Japanse Hulst is uiterst geschikt als haagplant door zijn hoge dichtheid, compacte groei onderhoudsgemak en groeisnelheid. Vanwege het brede aanbod van verschillend maten kan de Japanse Hulst ingezet worden voor zowel lage hagen en hoge hagen. Met de juiste verzorging groeit hij ongeveer 30 cm per jaar. Daarnaast is de Ilex Crenata Dark Green winterhard, zo geniet je heel het jaar door van een bladhoudende haag.

Ons team van Ilexwinkel is gespecialiseerd in het kweken van Japanse Hulst als haag. Ook andere vormen, zoals Ilex bollen en Ilex kegels zitten in ons assortiment. Wij werken met veel jaar ervaring en passie om de hoge kwaliteit van de geweekte Japanse Hulst te behouden. Wanneer je bestelt word je bestelling zorgvuldig uitgekozen en direct in de kwekerij verpakt en klaargemaakt voor levering. Zo heb je altijd verse planten. Direct aan huis bezorgd, ideaal! Ook ophalen op de kwekerij is een optie. Je geeft je voorkeur eenvoudig aan tijdens het bestelproces.

Japanse hulst planten

Het planten van een Japanse Hulst haag

Door het gebruik van de Japanse Hulst staat er in een handomdraai een prachtige, volle haag in je tuin. Een Japanse Hulst haag planten is een eenvoudig en vereist weinig extra materiaal. Een uitgebreide uitleg over het aanplanten van de Japanse Hulst kan je hier terugvinden. Over de standplaats van haag hoef je je geen zorgen te maken. De Ilex Crenata Dark Green zal gedijen op een zonnige plaats, halfschaduw en zelfs in de schaduw.

Bij het aanplanten is het erg belangrijk om de juiste grondsoort te gebruiken voor de Japanse Hulst. De haagplant geeft de voorkeur aan een zuurdere bodem van ongeveer 4,5 PH. Hiervoor kan je het beste tuinturf gebruiken, dit verkopen wij ook in onze webshop als Pokon of Pindstrup. Het gebruik van de juiste grondsoort voorkomt dat de Japanse Hulst Dark Green wortel- en groeiproblemen ontwikkelt.

Onderhoud en verzorging van de Japanse Hulst

Heb je weinig tijd of weinig behoefte om veel tijd kwijt te zijn aan het onderhoud van je haag? Dan is een Japanse Hulst haag de perfecte uitkomst! De Japanse Hulst is niet alleen een onderhoudsvriendelijke haagplant, maar is ook een sterke haagplant waardoor hij minder vatbaar is voor ziektes en plagen. Daarnaast is het bestrijden van ongedierte niet nodig met een Japanse Hulst haagplant.

Je kan ervoor kiezen om je haag twee keer per jaar te bemesten bij voorkeur met organische meststof. Dit hoeft pas een jaar nadat je de haag geplant hebt. Strooi de meststof aan de onderkant rondom de plant om verbranding te voorkomen. Door de meststof krijgt de Japanse Hulst een boost met alle benodigde voedingsstoffen om sterk te blijven en zich verder te ontwikkelen.

Ondanks dat het niet nadrukkelijk nodig is, adviseren wij om de Japanse Hulst (Ilex Crenata) twee keer per jaar te snoeien. Een keertje voor en een keertje na de zomer (mei en september). Hierdoor ontstaan nieuwe vertakkingen in de plant en krijg je uiteindelijk een nog mooiere en vollere haag. Als tip geven wij mee om nooit in de volle zon te snoeien en een schone, scherpe snoeischaar te gebruiken.

Het voordeel van de Japanse Hulst is dat de plant ook niet dagelijks water nodig heeft, te veel water is zelfs slecht voor de plant. Je kan de planten bij warm weer twee keer per week bewateren, zo hoef je niet elke dag in de tuin te staan.

Aanplantgrond Japanse hulst

Hoe veel Japanse Hulst heb ik nodig per meter?

Voordat je een haag van Japanse Hulst samenstelt is het belangrijk om te bepalen hoe veel haagplanten je nodig hebt. Hiervoor is het eerst handig om te bepalen welke maat je nodig hebt. Over het algemeen raden we voor beginners aan om te starten met de afmeting 50-60cm. Voor tuinliefhebbers en eigenaren van groene duimen is de afmeting 20-30cm een mooie afmeting om te gebruiken.

Mocht je benieuwd zijn naar de afmetingen van de potmaten hebben we daar een handige blogpost over geplaatst.

Wanneer je een Japanse Hulst haag wilt kopen kan je gebruikmaken van de handige haag calculator op de website. Zo kun je precies berekenen hoe veel planten je nodig hebt voor het samenstellen van je Japanse Hulst Haag. De calculator berekent tegelijkertijd hoe veel zure tuinaarde je nodig hebt voor je haag. We hebben hieronder ook een overzicht genoteerd van ons advies voor de hoeveelheid Japanse Hulst haagplanten per strekkende meter.

Hoogte Planten per strekkende meter
15 – 20 cm 8 planten
20 -30 cm 6 planten
30 -40 cm 5 planten
40 -50 cm 4 planten
50 -60 cm 3 planten
70 -90 cm 3 planten

Een Japanse Hulst kopen kan gemakkelijk en zorgeloos via onze webshop. Los van de uitgebreide informatie over de Ilex Crenata dark green op onze website, bieden wij ook persoonlijke klantenservice aan. Voor vragen over de Japanse Hulst, plant tips of het selecteren van de juiste potmaat kunt je, je doordeweeks laten adviseren door onze Ilexwinkel klantenservice toppers via de live chat, per e-mail of telefoon.

Bij de kwekerij werken wij heel het jaar door om de Japanse Hulst Dark Green te kweken zodat er altijd voldoende planten op voorraad zijn. Omdat wij de Japanse Hulst haagplanten in een pot kweken kunnen ze ook heel het jaar door geplant worden. Behalve als het vriest

Doordat wij direct uit de kwekerij leveren bent je verzekerd van planten van topkwaliteit die met uiterste zorg zijn ingepakt. Binnen enkele werkdagen krijgt je dus verse Japanse Hulst direct aan huis geleverd. Wij leveren door heel Nederland en België en het is uiteraard mogelijk om je bestelling bij ons op de kwekerij op te halen.